ASKIMS KYRKVÄG 46    BÅTSMANSTORPET    436 42   ASKIM    TEL 031-773 80 00    FAX 031-773 80 01
>   rehab       ergonomi

Ergonomiska produkter
Denna optiska lösning vinklar synen och möjliggör en arbetsställning som mer eller mindre eliminerar problem i nacke och rygg som uppkommer av arbetssituationer i yrken som tandläkare, konsthantverkare, etc.


Ländryggsstöd
The Original Mckenzie
Med spännband att fästa runt stolsryggen. Ger ett fast stöd i ländryggen. Används i stolar med hårdare ryggdyna t ex kontorsstolen, bilen eller på köksstolen. Längd 400 mm, höjd 145 mm, tjocklek 50 mm.

 

 

 

AirBack
The Original Mckenzie
Uppblåsbart ländryggsstöd. Därigenom lätt att få önskad grad av hållningskorrigering. Idealisk att ha med på bio, teater och på tåg samt flygplan. Längd 380 mm, höjd 120 mm, tjocklek ca 60 mm.

 

 

 

Svankstöd
The Original Mckenzie
Med spännband att fästa runt stolsryggen. Ett mjukt stöd som passar på kontorsstolar och bilsäten. Även lämpligt för personer med begränsad rörelseförmåga i ländryggen. Längd 370 mm, höjd 200 mm, tjocklek 55 mm.

 

 

 

RollerMouse Pekdon
Reducerar statiskt muskelarbete
Problemet med en vanlig datormus är att arbetet utförs med armen vinklad ut från kroppen, bl a på grund av tangentbordets bredd. Detta kan ge besvär i armar och axlar genom att muskulaturen arbetar statiskt under långa perioder. Risken för detta minskas drastiskt med RollerMouse, genom att man kan utföra arbetet med datormusen rakt framför kroppen.

 

All rights reserved Aktiva Rehab Team AB © 2008